Нагородження за вагомі досягнення у підготовці обдарованих учнів!

01.09.2022 | 12:47

Нещодавно в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося урочисте нагородження переможців та призерів міжнародних та всеукраїнських олімпіад і конкурсів, а також педагогічних працівників, які мають вагомі досягнення у підготовці обдарованих учнів.

Захід відбувся за участі Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, Ректора Львівського національного університету імені Івана Франка, члена-кореспондента НАН України, професора Володимира Мельника, начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, Голови Львівської обласної ради Ірини Гримак, директора Департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олега Паски та заступника начальника Львівської ОВА Івана Собка.

«Сьогодні, під час війни, ми чітко оцінюємо пріоритети, які є в державі – це воля, незалежність, свобода і майбутнє для молоді. Я переконаний, що саме такі молоді люди, які сьогодні зібралися у цій залі, здатні творити майбутнє, будувати свою вільну і незалежну державу. Незважаючи на усі перешкоди, знаю одне: з такою обдарованою молоддю ми точно переможемо!», – висловив переконання Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет та начальник Львівської ОВА Максим Козицький вручили учням та педагогам подяки. Серед нагороджених – представники Львівського університету, які проявили себе як найкращі наставники студентської молоді, зокрема доцент кафедри теорії оптимальних процесів, заступник декана з навчально-методичної роботи факультету прикладної математики та інформатики Андрій Мельничин.

Під його керівництвом номінантами нагород стали учень Дублянського опорного ліцею імені Героя України Анатолія Жаловаги Олег Іванків та учень ліцею імені Василя Симоненка ЛМР Олекса Лопатинський.

Від імені усієї молоді присутніх привітав учень Дублянського опорного ліцею імені Героя України Анатолія Жаловаги Олег Іванків. Подякувавши усім наставникам за спільну роботу, Олег звернувся до учнів Малої академії наук: «Будьмо такими непереможними як наші воїни!».

Олег розробив під керівництвом доцента факультету прикладної математики та інформатики Андрія Мельничина корисні і цікаві застосунки, які отримали заслужене визнання на III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів Малої академії наук учнівської молоді та Міжнародних конкурсах. Після вручення нагород він надав маленьке інтерв’ю для нашого факультету, оскільки вибрав саме наш факультет, як заклад в якому буде здобувати вищу освіту і продовжувати творити корисні людству речі.

” –  Олеже, розкажіть, будь ласка, як Ви зробили вибір на користь факультету прикладної математики та інформатики Львівського національного університету імені Івана Франка?

–  Найперше – це через предмет. Математика, по суті, – це основа технічних наук, а я не хочу займатись чимось одним конкретно. Тобто, якщо мати знання з математики, то можна займатись інженерією, комп’ютерними науками, економікою, можна займатись мультипредметною діяльністю. Цю можливість надасть мені цей факультет.

–  А що б Ви собі побажали, як студенту, здобувачу вищої освіти, науковцю в майбутньому та своїм одногрупникам?

–  Вчитися наполегливо, не пропускати пари, і крім цього, мати час на особисте життя (усміхається)”.

 

Міністр освіти і науки України зазначив, що цього року вперше новий навчальний семестр розпочнеться в умовах воєнного стану в Україні, а відтак хочемо побажати усім освітянам терпіння та наснаги, а учням – ставити щонайвищі цілі і впевнено їх досягати.

 

Нехай цей рік буде роком нашої перемоги!