На факультеті відбулась Міжнародна наукова конференція APAMCS-2019

06.10.2019 | 18:32

Факультет прикладної математики та інформатики Львівського національного університету імені Івана Франка спільно з факультетом комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка провели Міжнародну наукову конференцію «Сучасні проблеми прикладної математики та інформатики» АРАMCS- 2019, яка відбувалася 24-27 вересня 2019 року.

Під час урочистого відкриття, що відбулося в Дзеркальні залі Університету, проректор з наукової роботи Львівського університету, член-кореспондент НАН України, професор Роман Гладишевський привітав учасників заходу та побажав їм плідної роботи. Приємною миттєвістю цієї події було ще й те, що президент Академії наук вищої школи України Олександр Наконечний вручив багаторічному декану факультету прикладної математики та інформатики ЛНУ ім. Івана Франка, завідувачу кафедри прикладної математики, Заслуженому професору Університету, академіку АН ВШ України, Заслуженому працівнику освіти України Савулі Яремі Григоровичу Орден князя Ярослава Мудрого та медаль «25 років Академії наук вищої школи України».

Під час конференції обговорювалися теоретичні та експериментальні дослідження у прикладній математиці й інформатиці. На конференції працювали три секції: методи скінченних і граничних елементів та їх застосування; методи розв’язування прямих і обернених задач, операторних рівнянь та проблем оптимізації; прикладні проблеми інформатики та кібербезпеки.

Окрім науковців зі Львова у роботі брали участь вчені з Києва, Сум, Дніпра, Харкова, Бердянська, Тернополя, Чернівців, Рівного та Ужгорода. Конференція з приємністю вітала гостей з Грузії, Польщі та Австралії. За матеріалами доповідей видано збірник матеріалів.

Різним був і вік учасників. Поруч із знаними професорами свої наукові здобутки представляли і аспіранти, і магістри факультету.

Факультет висловлює щиру вдячність ІТ-компаніям

«SoftServe» і «Stepico»

за підтримку в організації конференції.

Фотогалерея на сайті Львівського університету