Відеозапис дня відкритих дверей онлайн 2020 та ЧаПи абітурієнтів

30.04.2020 | 14:09

Відеозапис дня відкритих дверей онлайн
від 22 квітня 2020 року

Що у відео?

– Вітання декана факультету професора Івана Дияка,
– презентація факультету, освітніх програм та відомих випускників – заст. декана доцент Віталій Горлач (з 8-ої хвилини),
– розповідь як перемагати в олімпіадах з програмування від золотого медаліста чемпіонату світу з програмування доцента Василя Білецького (з 51-ої хвилини),
– презентація нової освітньої програми “Кібербезпека” – професор Петро Венгерський (з 1 год 2-ої хвилини),
– розповідь про студентське життя першокурсниці Ірини Лавришин (з 1 год 21-ої хвилини),
– про рецепти професійних успіхів розповідає випускник факультету, співзасновник та технічний директор стартапу AxDraft Олег Заремба (з 1 год 30-ої хвилини),
– про особливості вступної компанії – представник Приймальної комісії Університету Юрій Еліяшевський (з 1 год 48-ої хвилини)

Дивіться відео тут https://youtu.be/tUb9A8I_LJ0

ЧаПи

Який прохідний бал на факультет? Яка кількість бюджетних місць? Яка річна вартість навчання?

– Прохідні бали на бюджетну форму навчання різні для різних спеціальностей та різних років вступу. Ознайомитись з прохідними балами минулих років можна на сторінці сайту факультету: https://ami.lnu.edu.ua/admission/admission за посиланнями “Інформація про конкурс на сайті vstup.info” . Слід шукати останню примітку “До наказу (б)”. На цій же сторінці вказано кількість бюджетних місць та загальний ліцензований обсяг місць на кожну спеціальність. Річна вартість платної форми навчання залежить від спеціальності. Вартість навчання у 2019/20 н.р. вказана на цій же сторінці сайту факультету. Вартість навчання у 2020/21 н.р. буде затвердженою в середині травня та оприлюднена на сайті.

Як підвищити шанси вступу на бюджет до вашого факультету? Чи є можливість заробити якісь додаткові рейтингові бали для вступу, окрім результатів ЗНО?

– Так. На спеціальності “Середня освіта (інформатика)” та “Системний аналіз” можна отримати від 18 до 20 додаткових балів до сертифікату ЗНО з математики, якщо взяти участь у Всеукраїнській очно-заочній олімпіаді Львівського університету з математики (https://ami.lnu.edu.ua/admission/olimpiada-matematyka). Всі учасники Олімпіади, які надіслали свої розв’язки до 1 травня 2020 року на вказані адреси отримають електронною поштою інформацію про терміни проведення очного туру олімпіади

Яку вибрати спеціальність? Які перспективи працевлаштування?

– З особливостями навчальних програм за різними спеціальностями можна ознайомитись на сторінці https://ami.lnu.edu.ua/admission/specializations. Попри відмінності в переліку дисциплін усі випускники є гостро затребуваними на ринку праці України та світу з високим рівнем заробітних плат. Це підтверджує той факт, що більшість студентів, починаючи з 3-4 курсів суміщають навчання з роботою в ІТ-компаніях. Кілька років поспіль кількість відкритих вакансій в Львівських офісах ІТ-компаній перевищує кількість випускників відповідних спеціальностей усіх вищих навчальних закладів Львова.

Чому саме університет Франка та факультет прикладної математики та інформатики?

– Львівський університет є одним з найстарших в Східній Європі, а разом з тим динамічним та сучасним з тяглою традицією академічної доброчесності, високим рівнем наукових досягнень та нескінченною кількістю історій успіху його випускників. Разом з тим, факультет прикладної математики та інформатики є одним з поміж кількох українських брендів у сфері підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері прикладної математики та інформаційних технологій. У відеозаписі презентації факультету Ви можете переконатись у цьому. Зовсім небагато факультетів ІТ-профілю можуть так пишатись своїми випускниками, як це робимо ми.

Які кафедри є? Які викладачі? Яка атмосфера між студентами і викладачами?

– З переліком кафедр та їхніми особливостями можна ознайомитись за посиланням https://ami.lnu.edu.ua/about/departments. На сторінках кафедр за посиланням “Співробітники” є можливість знайти основну інформацію про викладачів, їх біографії, наукові інтереси та дисципліни, які вони викладають. Всього на факультеті працює 100 викладачів, серед яких 17 професорів та 42 доценти. 30 викладачів паралельно з викладанням працюють в ІТ-компаніях. Щороку до викладання окремих дисциплін залучаються досвідчені ІТ-спеціалісти. На факультеті активно діє студентське самоврядування – студентська рада та профбюро, студенти входять до Вченої ради факультету, до стипендіальної комісії та комісії з поселення в гуртожиток. З ініціативи студентського самоврядування та за сприяння викладачів і деканату організовуються різноманітні заходи розважального, культурного, спортивного та наукового характеру – тематичні вечірки, спільні перегляди фільмів, квести, бардівські вечори, спортивні змагання, щорічна студентська наукова конференція, відкриті лекції, семінари та воркшопи від ІТ-експертів. Атмосфера студентського життя насичена, дружня та цікава. Про що також у відеозаписі розповідає заступниця Голови студентської ради Ірина Лавришин.

Які мови програмування слід знати перед вступом на факультет ?

– Знання мов програмування перед вступом на факультет не обов’язкове, хоча бажане.

Які мови програмування вивчаються на факультеті?

– Основною концепцією викладання програмування на факультеті є вивчення основних засад та принципів програмування з можливістю застосувати їх опановуючи різні мови програмування. Базовою мовою програмування, на прикладі якої ілюструються основні положення об’єктно-орієнтованого програмування, є C++. Надалі вивчаються мови програмування C#, Python, SQL,  JavaScript та NodeJS, ASP.NET, Java, Smalltalk та інші. Деякі з цих мов вивчаються як дисципліни вільного вибору студента.

Чи є можливість поїхати закордон за програмою обміну?

– Так, наші студенти щорічно виборюють право навчатись в університетах Європи за програмою Erasmus+. Студенти, починаючи з другого курсу, мають можливість отримати стипендію Євросоюзу для навчання протягом одного семестру в обраному університеті. Звичайно, щоб потрапити на таку програму, потрібно мати гарну успішність та на достатньому рівні володіти англійською або мовою обраної країни. Також є й інші програми, стипендії для навчання в магістратурі за кордоном. Більше інформації можна знайти на веб-сайті міжнародного відділу https://international.lnu.edu.ua/ та його сторінці у Facebook https://www.facebook.com/ifnul.international .

Хочу побачити відеотур по аудиторіях та комп’ютерних кабінетах.

– Дивіться короткий ролик, знятий нашими студентами: https://youtu.be/OFQ4MJKk0mw .

Де знаходиться гуртожиток ? Які умови проживання в гуртожитку?

– Гуртожиток Львівського університету, в якому проживають студенти нашого факультету знаходиться за адресою вул. Медової печери 39 (https://students.lnu.edu.ua/campus/hurtozhytky/hurtozhytok-3/). У гуртожитку блочного типу є кімнати на 2 та на 3-4 особи. Блок має кухню та санвузол. Наявний інтернет, спортивні тренажери, окрема пральня та інше. Частина наших студентів проживають у гуртожитках Львівського національного аграрного університету в містечку Дубляни (передмістя Львова). При поселенні в гуртожиток враховується наявність соціальних пільг та віддаленість населеного пункту від Львова.